X-tra — leuke en interessante verhalen uit het Top Shops-netwerk.

Ladies Lobster Dinner Champagne, lobster and caviar are a girl’s best friends!

Door Danielle Dessart




Ladies Lobster Dinner, 18 september, InterContinental Amstel Amsterdam

Team Amstel onder leiding van Anita Bos, chef kok Roger Rassin en het vrouwelijke segment van Team Top Shops bestaande uit Evelyne, Nynke en Danielle, hadden er zin in; een avond van genieten van culinaire geneugten en van elkaar!

"Terwijl de Veuve Clicquot Yellow Label rijkelijk vloeide werden we allemaal getrakteerd door 'House of Caviar' op heerlijke kaviaar."

Om iets voor zes kwamen de eerste Ladies al binnen, beetje vroeg maar —wow— wat leuk zoveel enthousiasme! Rond zeven uur was de hele lobby van het Amstel gevuld met mooie, goedgeklede en vrolijke vrouwen, allen heel verschillend maar met een ding gemeen: enorm veel goede zin om er een bijzondere en vooral gezellige avond van te maken.

Terwijl de Veuve Clicquot Yellow Label rijkelijk vloeide werden we allemaal getrakteerd door 'House of Caviar' op heerlijke kaviaar, zoals het hoort gereserveerd direct uit het blik met een benen lepeltje óp de hand, wat een traktatie!

Na deze zalige culinaire start begaven we ons richting Spiegelzaal die er werkelijk schitterend uit zag, mede door de geweldige aankleding met zijdebloemen en koraal van Adrie van Hattum van dutchSilk.


Ladies Lobster Dinner

Voorafgaand aan het diner gaf Adrie wat uitleg over haar werk en vertelde Michelle Neurink van Villa Trasqua over de Italiaanse witte wijn, een heerlijke Trastella 2014, die geschonken werd. Wat kan deze vrouw enthousiast vertellen over dit wijndomein en de geschiedenis ervan. Laat de wijn nou ook nog eens heerlijk smaken! Voor de liefhebsters van rosé stonden er een aantal mooie flessen AIX op ijs te wachten om bij het voorgerecht gereserveerd te worden.

"Het werd al meteen duidelijk; hier was geen plaats voor muurbloempjes - iedereen sprak met iedereen en de sfeer was ongelooflijk ontspannen en gezellig."

Fabienne de Vries, onze host, interviewde vervolgens couturier Ronald Kolk over de ontwikkeling van mode door de eeuwen en over een stukje etiquette. Want wat betekenen de diverse dresscodes nou eigenlijk echt?! Ronald, de enige man in dit gezelschap, liet zich gelukkig niet van de wijs brengen door al deze mondige dames en vertelde er lekker op los. Hij had nog uren kunnen vertellen maar na verschillende glazen champagne werd het toch tijd om te starten met het diner.

De garnalenkroketjes werden opgediend en smaakten overheerlijk - zoals het hoort gevuld met echte garnalen en heerlijk krokante gefrituurde peterselie 'on the side'. Dat kom je jammer genoeg niet vaak meer tegen! Het werd al meteen duidelijk; hier was geen plaats voor muurbloempjes - iedereen sprak met iedereen en de sfeer was ongelooflijk ontspannen en gezellig.

Na het voorgerecht vertelde Lieke Tegels van Veuve Clicquot kort iets over de historie van het merk en over de oprichtster, de weduwe Clicquot. Dit was tevens het bruggetje naar de introductie van de volgende spreekster: Jacqueline Zuidweg, zakenvrouw van het jaar 2012.


Ladies Lobster Dinner

Jacqueline is oprichtster van het bureau Zuidweg & Partners, gespecialiseerd op het gebied van schuldhulpverlening voor ondernemend Nederland. Ze sprak zeer boeiend en herkenbaar over ondernemerschap in combinatie met het gezin. Daarnaast zet zij zich vol verve in voor haar initiatief 'Jong Ondernemen' dat jongeren uitdaagt te bouwen aan een ondernemende toekomst. Jongeren ontwikkelen ondernemend gedrag en 21st century skills als creativiteit, kritisch denken, samenwerken en ict-geletterdheid. Na deze interessante informatie werd het pièce de résistance geserveerd; de hele kreeft, klassiek geserveerd met mayonaise, frietjes en salade. Heel fijn: de scharen waren al geopend zodat het 'werk' ons een stuk makkelijker werd gemaakt! De champagne werd wederom vrolijk bijgeschonken, we kregen nu de kans om zowel de rosé Champagne bij het hoofdgerecht als de demi-sec bij het aardbeien dessert te proberen; vis moet immers zwemmen nietwaar?

"De avond ging nog door tot in de late uurtjes."

Extra verrassing van de avond was dat we na dit heerlijke hoofdgerecht toegezongen werden door 2 operazangers van Pasta e Basta, Esther en Robbert. Fenomenaal, wat een mooie verschijning dit 'paar' en wat een performance! We kregen er kippenvel van; de smartphones vlogen dan ook in het rond om er opnamen van te maken.


Ladies Lobster Dinner

De avond ging nog door tot in de late uurtjes omdat iedereen het zo goed naar zijn zin had. Dank lieve mensen van het Amstel dat jullie dit allemaal mede mogelijk hebben gemaakt! Mede dank aan: Vlla Trasqua - AIX - House of Caviar & Fine Food – Ronald Kolk & Patrick - dutchSilk en Veuve Clicquot

Klik hier om alle foto's te bekijken.