EVENTS

'happenings in het Top Shops netwerk'

OPENING 'A BAR'
INTERCONTINENTAL AMSTEL AMSTERDAM

Event geplaatst op
16 mei 2013

'A BAR' opent de deuren
Een feestelijke opening met Frank en Ronald de Boer. Een leuk feest tot in de kleine uurtjes met Anita Bos die een frisse wind door het Amstel liet waaien!

Binnen
Wie vanuit de hotellobby door de deuren van 'A bar' binnenstapt, krijgt een warm ontvangst. In de verte lonkt de in koper en marmer uitgevoerde bar waarachter kunstwerken strijden om de aandacht van de gasten met het A bar team dat onder leiding staat van A bar Manager Niels van Horssen.

Buiten
'A bar' heeft een terras dat comfortabel is ingericht met loungebanken die zo geplaatst zijn dat zij een schitterend uitzicht bieden over de Amstel. Ook zijn er verschillende eet- en zithoeken gecreëerd. Zowel binnen als buiten zorgen de luidsprekers van Bowers&Wilkins voor een sfeervolle geluidsweergave van muziek.

Drinks
'A bar' brengt als specialiteit klassieke cocktails met een 2.0 twist. 'We werken hier vanuit een lange traditie', zegt Niels van Horssen. 'De basis van het assortiment bestaat uit een breed scala Nederlandse destillaten. Voor kersen-. hibiscus- en andere likeuren zorgt de kleinschalige Amsterdamse Distilleerderij De Liefde, van Wynand Fockink.' De hotelkeuken wordt gebruikt om essentiële componenten voor de cocktails te maken. Siropen van bloemen bijvoorbeeld maar ook frambozen-aardbeien shrub; een op appelazijn gebaseerde smaakmaker die nu een renaissance beleeft. De naar lavendel geurende 'A bar' versie van Jerry Thomas' klassieke Gin Flip is geniaal. Aan de rand van het glas hangt een eierschaaltje gevuld met sinaasappelbitter. 'Zo kan de gast zelf naar smaak toevoegen,' zegt Niels.

Barrel aged cocktails en een Gentlemen's Afternoon tea
Ook barrel aged cocktails zijn een herontdekking. 'Voor 'A bar' heb ik een aantal nieuwe eikenhouten vaten aangeschaft,' vertelt Niels. Als primeur laat hij in een 15 liter vat een hit uit de Roaring Twenties rijpen: Een Negroni, dé ultieme cocktail voor de jazzy zondagmiddagen op het 'A bar' terras. 'Bij bestelling vullen we ze over in een vaatje van 1 liter,' antwoordt Niels. 'Vervolgens kan iedereen daaruit aan tafel zelf tappen.' Deze spectaculaire Negroni zal zonder twijfel een van de hoogtepunten worden in 'A bar', net als de Gentlemen's Afternoon tea. Een tea met een mannelijke bite die nu in 'A bar' kan worden genoten. Rogér Rassin, Executive Chef: 'Toen mij werd gevraagd dit concept uit te werken diende het plaatje zich snel aan. No nonsens food met hoge smaken, robuuste vullingen, stoer, niet verfijnd, maar beslist ook niet rommelig gepresenteerd.'

Menukaart met oer-Hollandse producten
Voor de menukaart in 'A bar' heeft Rogér zich laten inspireren door de Nordic food trend. Hij heeft het toegespitst op oer-Hollandse producten en ingrediënten van het seizoen. 'Mijn favoriete sharing is de haring en gerookte paling,' zegt Rogér. 'Hoe simpel het ook mag klinken, goede vis kan zo heerlijk zijn.' Even pretentieloos en tegelijk gewoon lekker, is de met rustiek brood geserveerde 'rillettes' van eend met zoetzure pickles. Bitterballen met Zaanse mosterd, sappige oesters of een plankje met ossenworst. Daarbij stukken van de door Rogér Rassin zelf bedachte Amstelkaas met VOC kruiden, gemaakt door kaasmeester Mirjam van Hest. Deze en andere gerechten van de menukaart dragen allemaal het predicaat stoer en robuust.

Terug naar Events...