EVENTS

'happenings in het Top Shops netwerk'

INTRODUCTIE AIX ROSÉ 2014

Event geplaatst op
23 maart 2015

AIX nodigt uit en hoe...
In 'De Vreelandse Kippenschuur' van Cor van Zadelhoff ontving AIX op deze zonnige zondagmiddag speciale relaties voor een copieuze lunch.

Gastkok op deze sfeervolle locatie - wát een Kippenschuur is dit (!)- 2 sterren chef Hans van Wolde met zijn team en onder muzikale begeleiding van niemand minder dan Michiel Borstlap. Dit alles uiteraard onder het genot van de nieuwste AIX rosé vintage 2014.

Er wordt ons verteld dat in het wijnjaar 2014 -in tegenstelling tot 2013- alles meezat: de condities waren optimaal voor een topresultaat dus dat maakt ons nog nieuwsgieriger. De rosé - die sowieso nog fijner smaakte door de ambiance en het geweldige lenteweer - vloeide rijkelijk en werd zelfs heel creatief in diverse gerechten verwerkt. De prachtige glazen waar deze top rosé in geserveerd werd, speciaal ontworpen voor Aix in samenwerking met Riedel, zijn een lust voor het oog. Wow die wil ik thuis ook wel hebben, zeker als de smaaksensaties van rosé hier nog beter door tot zijn recht komt!

Mijn disgenoten en ik laten ons verrassen en worden allereerst getrakteerd op een heerlijk 'Hit me' kunstwerkje van tomaat, parmezaan en basilicum gecombineerd met Beluga's AIX cocktail, die verrukkelijk smaken samen. Vervolgens worden er sushi, charcuterie en oesters gebracht die allen gezellig worden gedeeld. Ieder krijgt daarnaast nog een bordje superfijne Filet Americain. Wederom allemaal heerlijk! Er volgt een risotto van verse krab waarin duidelijk de AIX rosé te proeven is.

Mijn tafelaars zijn zeer onder de indruk van de bijzondere gerechten en van de AIX rosé. Zij zijn professionele proevers: Janna Rijpma (vinoloog en winewriter), Tobias Overgoor (Famous Flavours catering) en Lorenzo Ledel (Vision Magazine).

Janna lanceert in april 2015 haar nieuwe website Nomoh, vernoemd naar de 5 zintuigen Neus, Oog, Mond, Oor en Hand. Ze vertelt er enthousiast over en laat me de Preview zien. Tobias is sinds zes jaar bezig en al erg succesvol in het luxe catering segment. Deze Topshop partner mag in inmiddels klinkende namen in Fashion en Lifestyle tot zijn clientèle rekenen. Nog maar net bijgekomen van de drukste maand, december, is Tobias weer in volle voorbereiding voor diverse VIP parties rondom de Tefaf in Maastricht.

Tijdens het hoofdgerecht, een burger van Wagyu beef en de exquise 'A4 Wagyu' filet met witte asperges, doe ik door mijn tafelgenoten een hoop nieuwe kennis op over dit fenomeen 'Wagyu'. De geserveerde Wagyu van vandaag is blijkbaar afkomstig van Michael Pauw, de expert op dit gebied in Nederland. En dat proef je, wat een topkwaliteit !

Als toetje volgt in stijl een prachtige rosé creatie die door Hans van Wolde aangekondigd wordt als 'Sex op het bord'. Nou dat is duidelijke taal, het smaakt in ieder geval erg lekker, dat klopt!

We krijgen als cadeau een Magnumfles AIX rosé mee en mij valt op dat de pay-off is: Great Rosé, Great Places. Nou dat kun je wel zeggen!

Ben ik blij dat Danielle opeens naar het buitenland moest en ik in mocht vallen...

—Evelyne Westerman

Terug naar Events...