COMITÉ VAN AANBEVELING 2013-2014



Yvo van Regteren Altena

Yvo van Regteren Altena is journalist en auteur. Hij schreef voor onder andere Avenue en NRC Handelsblad en schrijft al sinds de oprichting als freelancer voor het zakenmaandblad Quote. Samen met Jort Kelder heeft Van Regteren Altena diverse boeken geschreven, waaronder Man en Pak en Extravaganza. Met jhr. Binnert de Beaufort schreef hij het boek Oud Geld, een handleiding in de levensstijl van de adel. Van zijn eigen hand verscheen Reizen zonder trekhaak. Als redacteur werkte hij voor tv-programma’s als Kelder & Co, Bij Ons in PC en Hoe Heurt Het Eigenlijk? Momenteel heeft Altena een wekelijkse column bij BNR.

Cécile Narinx

Cécile Narinx (Maastricht, 1970) werkt sinds 1997 voor ELLE, van waaruit ze nauw betrokken was bij de opstart van ELLEgirl. In 2003 mocht ze, inmiddels hoofdredacteur van deze spin-off, de Mercur voor Lancering van het Jaar in ontvangst nemen. Sinds 2004 leidt Narinx de ‘grote’ ELLE, schrijft ze over mode en lifestyle voor onder meer de Volkskrant, Esquire en VARAgids en is ze een veelgevraagde gast in talkshows op tv en radio. In februari 2012 verscheen haar eerste boek, de bestseller Geluk is een Jurk. Afgelopen december werd ze bekroond met de Mercur voor Hoofdredacteur van het Jaar 2012.

Bob Bron

Bob Bron is algemeen directeur van Moët Hennessy Nederland, onderdeel van LVMH, en houdt zich bezig met de sales en marketing van o.a. Moët et Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Dom Pérignon en een aantal spirits zoals Hennessy cognac en Glenmorangie malt whisky. Bob Bron is een levensgenieter, een fijnproever en een zeer vakkundig en charmant gastheer tijdens events in binnen- en buitenland en bij ontvangsten door de prestigieuze champagnehuizen die hij met veel elan vertegenwoordigt.

Carsten Klint

Carsten Klint heeft in het verleden diverse functies bekleed bij toonaangevende restaurants zoals Vermeer *, Savelberg * en De Zwethheul **. Daarna was hij vijf jaar medeverantwoordelijk voor de ‘revival’ van de Nederlandse editie van de internationale restaurantgids GaultMillau. Sinds 2009 is hij bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) als secretaris verantwoordelijk voor de vijf Meestertitels, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca. Hij is tevens bestuurslid van de Stichting Culibus en verbonden aan diverse culinaire tv-programma’s zoals Topchef van RTL.

Thérèse Boer

Thérèse is samen met echtgenoot Jonnie Boer sinds 1993 eigenaar van Restaurant De Librije in Zwolle. In hetzelfde jaar werd zij vinoloog en ontving Restaurant De Librije haar eerste Michelinster. Een tweede Michelinster volgde in 1999 en in 2004 werd De Librije bekroond met een derde Michelinster. In 2008 kwam een droom uit toen Librije’s Hotel werd geopend, met daarin onder andere Librije’s Zusje. Samen met Jonnie gaf zij de boekentrilogie ‘PUUR’, ‘PUURDER’ en ‘PUURST’ uit. Daarnaast werd zij geridderd in de orde van Oranje Nassau en bracht zij haar eigen wijnlijn op de markt: 'Kus van Thérèse'.

Tertius van Oosthuyzen

De van origine Zuid-Afrikaanse fotograaf Tertius van Oosthuyzen is eigenaar van Reflexx Reportages. Dit bureau voor fotografie is gespecialiseerd in human interest reportages, presentaties en interieur. Tertius van Oosthuyzen ontving vele prijzen waaronder de Dutch Wedding Photographer Award 2012 - en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse fotografie. Hij werkt zowel nationaal als internationaal en staat bekend vanwege zijn creatieve licht- en kleurgebruik. Zijn uitermate ontwikkeld gevoel voor esthetiek waarin detail, emotie, en het vastleggen van het moment een grote spelen, is het signatuur van Tertius van Oosthuyzen.